Designové stolování

Designové nádobí dokáže zpestřit každou hostinu

Jednotný styl je třeba udržet i při výběru nádobí a příborů. Projdou rukama všech hostů, a proto je kromě jejich absolutní čistoty nutné dbát i na jejich design. Tomu se pravidelně věnují přední světoví designéři a architekti. Vzhled talířů, příborů, sklenic a jiných nádobí totiž dokáže rozzářit každý stůl. Na své si tak přijdou všechny smysly. Právem se tak stanete oblíbenými hostiteli a vaši hosté se k vám budou často a rádi vracet.

Jak přichystat příbory?

Uspořádání příborů se řídí obecně platnými pravidly. Základem je podkladový talíř, na který se postupně nosí jednotlivé pokrmy. Naopak všechny potřebné příbory by měly být u talíře připraveny již od začátku: vpravo nože (čepelí vždy k talíři) a lžíce, nalevo vidličky špičkou nahoru. Jíst se začíná příborem, který je nejdále od talíře. Například menší příbor na předkrm leží nejdále od talíře, protože ho host využije jako první. Dezertní příbor, skládající se z menší lžičky se umísťuje nad talíř. Vpravo nahoře nad talířem se nachází prostor pro pohárky. Ty jsou rozestavěné buď do trojúhelníku nebo šikmo za sebou. Nikdy se však neprostírají více než čtyři sklenice, přičemž každá slouží k jinému druhu pití. Místo vlevo nad příborem je určeno pro malou misku na salát.

zdroj mojinterier.sk



Napsat komentář